Eemdijk en het Rietfestival. Een unicum voor Nederland!

De Vrienden van het NL Arkemheen-Eemland organiseren samen met het Rietmuseum Eemdijk op zaterdag 2 juli van 11-16 uur een Rietfestival. Een unicum voor Nederland!

Rondom en in het Rietmuseum aan de Eemdijk 157-159 vinden er allerlei rietactiviteiten plaats. Er is meer dan alleen demonstraties van riet dekken. Veel huizen in deze omgeving zijn van riet. Laatst is het boek ‘RIET’ verschenen met daarin verhalen van 70 rietdekkers en -snijders; dit boek ligt ter inzage.

De mandenmaker is er ook en er zijn boeken te koop om zo zelf eens een mand te vlechten. Men denkt vaak dat manden gevlochten worden van riet, maar dat zijn wilgentenen.
Stro vlechten wordt ook gedemonstreerd. Men maakt o.a. bijenkorven van stro.

Er vindt een rietinstrumentenworkshop plaats van 13-16 uur. Saxofoonspelers, klarinettisten, hoboïsten, doedelzakspelers en andere gaan met elkaar aan de slag o.l.v. Menne Smallenbroek, docent saxofoon en een bekende baritonsaxofonist Rond 15.45 uur vindt er een klein concert plaats. Je kunt je opgeven via info@ellyvangeest.nl o.v.v. instrument.

Met riet kan men ook creatief aan de slag. Van kunstwerken maken van rietjes tot bouwplaten van rietgedekte gebouwen. Voor de allerkleinsten is er een boerderijspringkussen en men kan op de kleine of grote trekker op de foto.
Mensen die Riet heten, krijgen een kleine attentie.

Er is een rietvogelquiz en de tuk van Ootje Eppie rijdt op en neer tussen het rietmuseum en Ootje Eppie.

Kom 2 juli gezellig even aan bij het rietmuseum en laat je niet met een kluitje in het riet sturen.